Vodič za izradu web sajta

izrada-sajta Beograd

Prema generalnim istraživanjima, na hiljade veb sajtova se lansira svakog minuta. Da li ste se ikada zapitali zašto postoji tako velika ustrka veb sajtova na internetu? Zašto svaki pojedinačni preduzetnik sam poseduje stotine hiljada web sajtova? Šta je to što im obezbeđuje toliku dobit za njihovo investiranje? Mora da postoji neka pogodnost ili prednost koju ljudi pokušavaju da postignu preko svog veb sajta. Ako se nabroji, postoji nekoliko prednosti posedovanja web sajta i razmatranje svake od njih je očigledno van domašaja ovog članka. Ali ako ste zainteresovani da imate sopstveni web sajt i želite da od toga zarađujete za život onda je ovo članak za vas.

Kreiranje, lansiranje i posedovanje web sajta koji potpuno i savršeno funkcioniše na internetu nije nešto komplikovano kao raketna nauka. Naprotiv, to je jako jednostavna i laka procedura. Postoji nekoliko koraka koje treba da završite da biste imali potpuno funkcionalan web sajt. Ovo su ti koraci redom:

1) Kupite i postavite ime

2) Kupite i postavite hosting uslugu

3) Izgrada sajta Beograd

KUPOVINA IMENA DOMENA

Ime je ono pomoću čega se sve raspoznaje i ono na nešto upućuje. Stoga, prvi korak u kreiranju veb sajta je odlučivanje o njegovom imenu. Izbor imena zavisi od toga za šta vam je potreban sajt. Ako želite prisustvo na internetu sa vaš kućni posao ili za malu firmu onda ime domena treba da bude ime pod kojim obavljate vaš posao. Sa druge strane, ako pokrećete veb sajtove u gomili za SEO (optimizacija sajta) svrhe, onda treba da koristite neke alatke za traženje ključnih reči koje vas upoznaju sa najnovijim trendovima ključnih reči. Bez obzira na to za šta vam je sajt potreban, najbitnije je da ime koje želite neko već ne koristi. Dakle, obezbedite da je ime domena vašeg veb sajta što je moguće sličnije njegovom stvarnom imenu. Ako pronađete ime domena potpuno isto kao ono koje ste prvobitno izabrali, onda imate sreće.

CENA

Obično, ime domena košta 1000 din godišnje. Izbor privlačnih vrhunskih domena može da vas košta više ali sve to zavisi od vaših zahteva i budzeta.

KUPITE I POSTAVITE HOSTING USLUGU 

Ponekad, ime domena i hosting nudi ista kompanija. Ipak zavisi od vašeg ličnog izbora da li ćete da izaberete drugi hosting servis za vaš veb sajt na internetu. Postoji nekoliko stotina provajdera veb hosting usluga. Najbolje od svega je to da su izrazito jeftini i dozvoljavaju vam hosting koliko god želite veb sajtova, koristeći samo jedan nalog.

CENA

U zavisnosti od opcija vašeg veb sajta možete da izaberete veb hosting uslugu po vašem izboru. Normalna veb hosting usluga će da vas košta samo 500din mesečno. Omogućen vam je hosting koliko god želite veb sajtova.

IZGRADITE VEB SAJT

Gotovi šabloni i vizardi su učinili da je lakše nego ikada izgraditi vebsajt. Posedovanje makar imalo znanja o veb sajtovima će da vam dozvoli da koristite šablon ili vizarda i možete da birate među tucetom dizajna. Ponekad, vaša hosting usluga će da vam obezbedi veliku količinu besplatnih šablona. Ili možete da koristite jedan od njih ili ako ste dobri u dizajniranju, možete da napravite vaš sopstveni. Jednom kada pritisnete dugme „Publish“ (Objavi), vaš sajt je onlajn – u potpunosti funkcionalan!

CENA

Opet zavisi od opcija koje želite da pruži vašem veb sajtu. Ako vaš sajt sadrži kupovnu kartu ili je povezan sa e-trgovinom, moraćete da pronađete odgovarajućeg programera čije cene široko variraju.