Fotografisanje dečijih rodjendana

fotografisanje decijih rodjendana

Svaki roditelj vrlo dobro zna kakav je posao organizacije jednog dečjeg rodjendana. Potrebno je dosta vremena, truda i kreativnog rada za upriličenje ovakve jedne proslave, ali radost Vašeg deteta nema cenu. Osmeh na licu Vašeg deteta u ovakvim prilikama treba zabeležiti i sačuvati od zaborava. Dosta dragocenih momenata ostaje nezabeleženo na fotografiji, i dosta ljudi se kasnije kaje zbog toga. A naročito kada su u pitanju najlepši momenti odrastanja Vašeg mališana. U današnje vreme, u digitalnom modernom dobu, sve je mnogo lakše, i gotovo da nema osobe koja nema digitalni fotoaparat koji čak ima i opciju snimanja video zapisa. Ali isto tako je I svima dobro poznato da amatersko fotografisanje ne može ni da se uporedi sa profesionalnim. Fotografisanje dece je tek izazov. Kako ovekovečiti jedan trenutak dok istovremeno pokšavate da smirite ruku I da naterate dete da sedi I miruje. Ako ste od onih koji su već dosta puta pokušavali da fotografišu jedan dečiji rodjendan, sigurno znate o čemu pričamo. Verovatno zbog svega toga sad upravo I čitate ove stranice, pokusavajući da pronadjete nekog da obavi sav taj stresan posao umesto Vas. Ne brinite, jer ste upravo pronašli fotografa koji će se odlično snaći u svoj toj jurnjavi, gunguli I vikanju I usnimiti pregršt preciznih I oštrih fotografija. Upravo mi ćemo fotografisati omiljeno slavlje Vašeg deteta.

Koliko god misili za sebe da ste odličan organizator, ipak je veliki izazov preuzeti na sebe i ulogu fotografa na jednom dečijem rodjendanu. Na takvim proslavama najčešće se dešava da je roditelj zadužen za više stvari istovremeno. Najpre za posluženje, zatim treba posvetiti pažnju kako roditeljima druge dece, tako i svoj toj deci na slavlju. Treba voditi računa da svima bude zabavno, ali i da se ne zaigraju previše pa da na kraju sve bude isprevrtano I polupano. Da li i dalje mislite da možete da izvedete sve to pa da na kraju budete i fotograf? Iako je poželjno da Vaše dete, pošto je slavljenik bude centru pažnje, ne treba samo njega fotografisati. Tu su I druga deca, zatim rodjaci, familija, pokloni, potrebno je slikati I decu tokom igre I zabave, ne zaboravimo ni rodjendansku tortu koja je sigurno vrhunac ovakve proslave. Duvanje svećice, zamišljanje želje, a sa druge strane, treba fotografisati i animatora koji je zadužen za zabavljanje mališana, potom posluženje… Tu je I neizbežan pordični portret. Potrebno je dosta posla da ovekovečite taj divni dan proveden sa najbližim prijateljima i familijom, a da istovremeno animirate goste i budete dobar domačin. Svo to veselje I dobra atmosfera mogu biti dočarani samo uz pomoć dobrog profesionalnog fotografa. Poznat vam je trenutak kada pogledate fotografiju ili neki detalj sa iste I vrati vam se vrlo precizno I jasno sećanje na neki dogadjaj ili situaciju. Upravo takva sećanja ćemo pokrenuti zahvaljujući kvalitetu naših snimaka. Upravo to je I suština zbog koje se bavimo ovim poslom, naš zadatak je da održimo sećanja na najlepše trenutke u našem životu. Zapitajte se ima li lepših dogadjaja u Vašem životu od rodjendana Vašeg mališana?

Verovatno se upravo pitate da li je prilikom takve jedne proslave kao što je dečiji rodjendan zaista neophodno unajmiti profesionalnog fotografa. Niko ne spori činjenicu da se takav jedan dogadjaj neizostavno mora fografisati, ali zar to ne bi mogao roditelj ili neko drugi od starijih? I zašto je baš profesionalna fotografija toliko bitna. Opet ćemo se za trenutak vratiti na ono što smo pomenuli na početku teksta, odnosno na to koliko je kompleksna Vaša uloga na slavlju I da li ste uopšte spremni da preuzmete I ulogu fotografa. Imajte u vidu I to da će deci biti interesantnije da ispoziraju pred nekom nepoznatom, njima zanimljivom osobom koja usput drži taj neobični fotoaparat, nego pred nekim rodjakom, prijateljem ili pred Vama. Profesionalni fotograf koji ima dosta iskustva sa fotografisanjem dečijih proslva znaće vrlo dobro i kako prići deci, kako ih nasmejati, pa I da im celokupno fotografisanje učini zabavnim. Biće to nova i njima interesantna aktivnosti koja će upotpuniti zabavu I učiniti je kompletnom. Pored svega toga, moramo napomenuti I to da nijedna fotografija napravljena amaterskim aparatom neće izgledati kao ona fotografisana profesionalnim fotoaparatom.

Dakle, sada ste savsim sigurni da necete dozvoliti da fotografisanje slavlja Vašeg deteta poverite nekom amateru. Nećete rizikovati da fotografije posebnog rodjendana Vašeg deteta budu iz nekog razloga upropašćene, ili nedovoljno dobrog kvaliteta. Upravo su ovakve fotografije, sa pojedinih rodjendana najbolji pokazatelj kako se dete menja tokom odrastanja, kako napreduje u visini ili težini, kako mu se menjaju crte lica… a to su naravno uspomene koje se ne mogu porediti sa bilo čim drugim. Fotografije sa dečijih rodjendana neće značiti samo Vama, već ćete kada i deca odrastu, zajedno sa njima moći da prepričavate zanimljive dogadjaje I situacije sa takvih proslava. A oni će pokušavati da se prisete tih momenata, verovatno najlepših iz svog detinjstva.

Bila bi zaista šteta da ove najlepše trenutke za svakog roditelja, ali I decu prolete bez ijedne profesionalne fotografije. Neće biti dosta prilika ukoliko se odlučite za naše usluge, jer deca brzo rastu, zato nemojte previše razmišljati I dvoumiti se. Dok trepnete već su veliki, I upisuju srednju školu ili fakultet, zato je veoma važno reagovati dok su još mali pa one najlepše i najvažnije momente poput dečijih rodjendana zabeležiti fotografijama, ali na pravi način. Naš tim profesionalnih fotografa ima dosta iskustva sa decom i gužvama na dečijim proslavama. Napravili smo veliki broj profesionalnih fotografija tako važnih dogadjaja u životu roditelja, a te fotografije se uredno čuvaju u porodičnim albumima. Najlepše I najposebnije fotografije budu uramljene I okačene na zid ili krase neki od najlepših kutaka vašeg doma. Dosta roditelja bude zadovoljno našim fotografijama, pa nas neretko zovu ponovo da propratimo naredni dečiji rodjendan. Proverite I Vi zašto su mnogi roditelji zadovoljni našom uslugom, pozovite nas već danas za fotografisanje dečijih rodjendana u Beogradu na kontakt telefon 064/49 02 008.