Cene uglja, Beograd

Ugalj je najpopularnije fosilno gorivo, namenjeno ogrevu. Koristi se još od XVI veka, ali u intezivnoj meri od XIX veka.

Cene uglja variraju, od sezone i potražnje, postoje i optimalne cene, koje su prosečne za svako doba godine. U Beogradu, ugalj nije toliko skup, ali zavisi od firme do firme. Mi smo firma „Beoiskra“, koja poseduje stovarište i imamo najpovoljnije cene u gradu. Sada ćemo reći reč- dve o našem poslovanju i cenama koje možete pronaći kod nas.

Cene uglja, još, zavise i od grupe kojoj pripadaju. Najjeftiniji su ligniti, odnosno drveni ugalj, kog ima najviše na našim prostorima. Posle lignita, tu je mrki ugalj, kog ima nešto manje, pa je i cena nešto viša, ali uprkos ceni, on je i najprodavaniji ugalj na teritoriji Srbije. Najskuplji ugalj jeste kameni ugalj, kog ima najmanje. Kameni ugalj se, uglavnom, prodaje za velike industrijske pogone, zbog velike toplote i sporog sagorevanja. U našoj ponudi se izdvaja:

 1. Ugalj „Banovići“- ovaj ugalj jedan je od najprodavanijih, zbog svog kvaliteta. Prosečna cena ovog uglja je oko 14.000 dinara. Idealan je za velike kotlarnice, zbog sporog sagorevanja, ali i velike toplote koju ispušta.
 2. Ugalj „Breza“- on se proizvodi i u sitnoj i u krupnoj granulaciji. Preporučuje se za peći čije su rešetke retke. Cena ovog uglja doseže visinu od 17.000 dinara.
 3. Ugalj „Đurđevak“- spada u tip mrkog uglja, proizvodi se u krupnoj i sitnoj granulaciji. Pogodan je za veće peći, zbog većih komada. Cena ovog uglja iznosi 15.500 dinara.
 4. Ugalj „Jasenovac“- koristi se, uglavnom, na teritoriji Braničeva, blizu mesta gde se vrše iskopine. Najčešći je u svojoj krupnoj granulaciji, a njegova cena iznosi 12.500 dinara.
 5. Ugalj „Kolubara“-  spada u jeftinije opcije, ali i kvalitet je dobar. Po ceni od 7.500 dinara dobijate kvalitetan ugalj, koji je dobar za samostalne pećnice, ali i za veće sisteme grejanja. 
 6. Ugalj „Kostolac“- on spada u grupu lignita, odnosno drvenog uglja. Koristi se, najčešće, za peći na čvrsto gorivo. Njegova cena iznosi 8.500 dinara.
 7. Ugalj „Kovin“- ugalj se vadi iz vode, u krupnim granulacijama, dobar je za peći jer ne ostavlja previše šljake. Njegova cena je oko 9.000 dinara.
 8. Ugalj „Kreka“- spada u lignite, sa jakom kaloričnošću. Njegova cena varira oko 11.500 dinara.
 9. Ugalj „Mezgraja“- njegova granulacija je jako krupna, nekad se mogu pronaći i ostaci kamena. Preporučujemo ga za centralno grejanje, po ceni od 13.500 dinara.

Pored navedenih vrsta, kod nas možete pronaći i:

 • Ugalj „Miljevina“- 12.000 dinara
 • Ugalj „Pljevlja“- 12.800 dinara
 • Ugalj „Resavica“- 18.000 dinara
 • Ugalj „Soko“- 15.500 dinara
 • Ugalj „Stanari“- 11.000 dinara
 • Ugalj „Štavalj“- 13.500 dinara
 • Ugalj „Vreoci“- 13.500 dinara

Cene uglja, u toku godine, variraju, navedene cene su prosečne cene. Ukoliko želite detaljnije da se raspitate, možete nas posetiti na adresi: Hercegovačka 80, Zemun. Takođe, možete nas pozvati na broj: 063/70-37-902.

Vaše Stovarište uglja „Beoiskra“, vidimo se!